fbpx
Macscreen4

ISG Groeifonds neemt Dotcomsport over

ISG Groeifonds, een Nederlands investeringsfonds in sport-technologie, neemt Dotcomsport over. Dotcomsport is de bedenker van een club-management-platform dat door meer dan 500 clubs en bonden gebruikt wordt in meer dan 20 landen. Doordat ISG in meerdere sport-technologie-bedrijven investeert, ontstaan synergievoordelen waardoor deelnemingen nog sneller kunnen groeien.

KNVB en 500+ sportorganisaties gebruiken tool Dotcomsport

Gerard Helms, CEO van ISG Groeifonds: “Sinds januari 2008 heeft het team van Dotcomsport ziel en zaligheid gestoken in het opzetten en laten groeien van Dotcomsport in Nederland en de rest van de wereld. Het bedrijf is gegroeid naar een gebruikersportfolio van 500 organisaties en operationeel in 23 landen. Dotcomsport is een stabiel bedrijf en niet meer weg te denken uit de voetbalmarkt. We zijn er trots op dat we het aan ons portfolio kunnen toevoegen en verder mogen laten groeien.”

Het platform van Dotcomsport wordt onder meer gebruikt door de KNVB en 500+ sportorganisaties. Ook de bonden van Maleisië en Saoedi-Arabië zijn gebruikers van het Dotcomsport platform.

Groeipotentieel van sport-tech

Johan Henkes, oprichter en CEO van Dotcomsport: “Ons bedrijf heeft onder de vlag van ISG Groeifonds een mooie toekomst voor zich. Dankzij tactische overnames benut dit fonds het groeipotentieel van sport-technologie. Dotcomsport zal in de nieuwe situatie uiteraard dezelfde kwaliteit blijven leveren aan haar gebruikers, maar ook profiteren van de synergievoordelen van andere deelnemingen in het ISG Groeifonds.”

Synergie met Talento Spelervolgsysteem

Eerder nam ISG Groeifonds ook Talento over, ook een Nederlands platform waarmee de prestaties van spelers gevolgd kunnen worden. Henkes: “De synergie tussen Dotcomsport en Talento is overduidelijk: beide platformen hebben als missie om de prestaties van spelers te verbeteren aan de hand van data. Inmiddels zijn alle Talento gebruikers gemigreerd naar het Dotcomsport platform en is de gebruiker-community enorm in omvang toegenomen. Clubs en bonden hebben nu een nog completer platform meer nog meer functionaliteiten. Zo ontstaat er een win-win-situatie.”

Johan Henkes zal aanblijven als directeur van Dotcomsport en daarnaast nieuwe initiatieven en acquisities van ISG Groeifonds gaan begeleiden.